Sluiten

Categorieën

Filters
  Ferdi - Donderdag 2 Maart 2023

  Plagen of jagen?

  Katten gooien soms van alles van je tafel of je kast. Ze kijken je daarbij vaak uitdagend aan. Dit plagen komt voort uit hun instinct voor jagen.

  Gooien met je prooi

  Om zeker te weten of een prooi niet meer beweegt, wordt er wat mee gejengeld en gegooid. Instinctief zal een kat daarom je afstandsbediening ook van tafel willen duwen. Door je reactie erop zal de kat ‘leren’ dat hij/zij er aandacht door krijgt en spulletjes van tafels en kasten blijven duwen, terwijl hij/zij er uitdagend bij kijkt, om verzekerd te zijn van je aandacht.

  Katten zijn van oudsher carnivoren. Ze besluipen en bespringen een prooi. Er achteraan rennen om een prooi te vangen doen ze niet. Voornamelijk kleine dieren zoals muizen, konijnen en vogels stonden op het menu.
  Af en toe een vis uit het water meppen kunnen ze ook prima.
  Hun scherpe tanden en nagels laten ook zien dat het vleeseters zijn. Ze hebben geen kiezen om groentes en granen te vermalen

  Geen koolhydraten voor de vleeseter

  korte darmen

  Katten hebben veel meer eiwitten nodig dan bijvoorbeeld een hond.
  Ze eten daarom amper koolhydraten. De enige koolhydraten die ze soms binnen krijgen, komen uit de maag/darminhoud van hun prooien. Die zijn dan ook al half verteerd door het prooidier.

  Er zijn mensen die denken dat hun restjes/kliekjes avondeten goed zijn voor hun kat. Dat is door de grote hoeveelheid koolhydraten geen slimme zet. De kat zal het best lekker vinden, maar het is funest ivm tekorten aan bouwstoffen. Hun darmen zijn te kort om bouwstoffen uit koolhydraten te halen.

  Voordat de kat prooi uit blikjes en doosjes kreeg, werd de prooi met huid, haar, botjes. en ingewanden opgegeten. In elk onderdeel van de prooi zaten de nodige bouwstoffen.

  Melk

  Melk krijgen katten alleen via moedermelk. Daarna is melk geen onderdeel meer van hun dieet. Ze hebben eerder last van melk dan dat ze er plezier van hebben. Sowieso drink een kat erg weinig: zijn tong is er zelfs op aangepast dat er geen grote hoeveelheden water tegelijk opgeslobberd kunnen worden.
  Prooidieren bevatten veel vocht en evolutionair is een kat gebouwd om weinig te drinken.

  Eten

  Goed kattenvoer is samengesteld uit de juiste stoffen en gebaseerd op het natuurlijke menu van de destijds wilde kat. Spinnen & liefdevol de nagels in je bovenbenen zijn gegarandeerd.

  Tags:Kat (3)

  Nieuws & Tips

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »