Sluiten

Categorieën

Filters

  Account niet nodig, wel handig!

  Wist je dat je met een account wensenlijstjes kunt maken?

  Aan de slag!

  Kattenvoer Online bestellen

  Bespaar tijd & kies voor gemak en bestel kattenvoer online! Bij Dierenvriend koop je de beste kattenbrokken voor jouw kat of kitten. Toon meer

  Merken

  Vriendje

  5 Producten

  Wat eten katten het liefst?

  Als het aan de katten lag vingen ze muizen en vis. Maar zowel de muizen als de vissen liggen niet voor het grijpen in de buurt van de meeste katten die als huisdier gehouden worden. De kat van tegenwoordig ligt ook liever lekker te knorren tegen het baasje, dan een dag moeten jagen voor een miezerig muisje. En een nat pak halen in de vijver van de buren is al helemaal niks voor de katten van tegenwoordig. Wat een uitkomst dat er kant-en-klare, perfect uitgebalanceerde brokjes voor alle snoezepoezen en -katers verkrijgbaar zijn. De keuze is ook reuze met veel verschillende smaken.

  Katten zijn echte vleeseters. Ze hebben vlees nodig om te overleven en gezond te blijven. Een minimale hoeveelheid eiwitten is een vereiste.

  Welk kattenvoer is het beste?

  Er zit niet veel verschil tussen alle katten brokjes. De prijs is meestal het grootse verschil en de reden waarop mensen hun keuze maken. Soms kiest men de goedkoopste omdat men denkt te besparen, soms kiest men de duurste omdat men denkt dat dat het allerbeste voer is.

  Beide hoeft niet waar te zijn. Goedkope harde brokjes kunnen soms beter voor de tanden zijn, dan zachte plakkerige dure brokjes. Een gouden randje of een kat met een dure strik op de verpakking zegt niks.

  Voer voor huisdieren moet aan bepaalde richtlijnen voldoen voordat het markt op mag. De EU houdt hier toezicht op. De kans dat je je kat in Nederland voer voorschotelt dat niet voldoet, is erg klein door deze strenge richtlijnen en controles.

  Waar wel veel voordeel te behalen valt is in de samenstelling van het voer m.b.t. de wensen en gesteldheid van je huisdier. Bij regelmatige diarree of zichtbare krampen of ongemakken, kan graanvrij voer een hele verbetering zijn. Hetzelfde geld voor katten met gebits- of vachtproblemen: dan kun je beter eens wat beter rondneuzen tussen de verschillende brokjes en een afgewogen keuze maken.

  Kun je zomaar switchen tussen soorten voer?

  Te vaak switchen van voer is niet goed voor de ingewanden van je huisdier. Telkens moet het maagdarmgestel zich weer aanpassen aan nieuwe ingrediënten. Dat kan dunne ontlasting en winderigheid veroorzaken. Als je gaat kiezen voor een betere brok, meng dan eerst de eerste dagen een paar nieuwe brokjes door het oude voer. Om de twee dagen steeds wat meer nieuwe brokjes toevoegen. Na een dag of 10 ongeveer zal de kat redelijk gewend zijn. Te snel switchen kan ook braken veroorzaken, dus voorzichtigheid is geboden.

  Een kat met allergieën of andere ongemakken

  Om allergieën te voorkomen kan de keuze voor bepaalde vleessoorten doorslaggevend zijn. In kip of rund zitten vaak meer allergenen dan in bijvoorbeeld lam, hert, zalm of rendier. Grote kattenrassen, gesteriliseerde katten, katten met vachtprobleempjes of kittens hebben soms ook meer baat bij specifiekere soorten voer. Heb je een kat die niet valt onder de standaardkatten, kijk dan eens of je zijn/haar welzijn kunt verbeteren door over te schakelen naar ander voer.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »