Sluiten

Categorieën

Filters

  Account niet nodig, wel handig!

  Wist je dat je met een account wensenlijstjes kunt maken?

  Aan de slag!

  Hypoallergeen hondenvoer

  Hypoallergene hondenbrokken bevatten alle nodige basisingrediënten en zorgen voor een compleet uitgebalanceerd menu. Een hond is tenslotte een vleeseter en geen konijn. Toon meer

  Merken

  Vriendje

  Eigenschap

  Variant

  Gezondheid & Support

  Doel

  18 Producten
  Dierenvriend Graslam
  Niet op voorraad
  €25,95
  • Bestel Online Bespaar tijd & kies voor gemak
  • Thuisbezorgd Alles voor jouw huisdier

  Kunnen honden allergisch zijn?

  Net zoals mensen, kunnen honden ook allergisch of overgevoelig zijn. Mensen kunnen allergisch zijn voor honden(haren), waardoor we ons stiekem zouden kunnen afvragen of  honden ook allergisch kunnen zijn voor mensen. Dat laatste zal vast opgaan, maar dan eerder in de figuurlijke betekenis.

  Een allergie is voor een hond net zo vervelend en ziekmakend als voor een mens. Om een vastgestelde allergie in de toekomst te voorkomen, zullen er aanpassingen gedaan moeten worden. Soms krijgt een hond medicijnen voorgeschreven door een dierenarts en soms schrijft een dierenarts een dieet voor in de vorm van hypoallergeen hondenvoer.

  Wat is hypoallergeen voer?

  Naast de geperste-, krokante- en graanvrije hondenbrokken bestaan er ook hypoallergene hondenbrokken. ‘Hypo’ is een voorvoegsel uit het Latijn dat vrij vertaald ‘tekort aan’ betekent. Allergenen of sensibiliserende stoffen zijn stoffen die een overgevoeligheidsreactie kunnen veroorzaken via activering van het afweersysteem. Er ontstaan ontstekingsreacties, die zorgen voor diverse allergische aandoeningen/symptomen.

  Honden die (bijvoorbeeld) een kippeneiwit-allergie hebben, kunnen spontaan een oorontsteking krijgen als ze deze eiwitten via de voeding binnenkrijgen. Vaak blijft het niet bij één ontsteking of symptoom, een allergie kan het hele lijf aandoen.

  Verschil hypoallergeen en gewone hondenbrokken?

  Hypoallergene hondenbrokken bevatten alle nodige basisingrediënten en zorgen voor een compleet uitgebalanceerd menu. Het enige verschil met andere brokken zit in de eiwitten. Bij hypoallergeen voer zijn de eiwitten gehydrolyseerd. Bij hydrolyse worden alle eiwitten (op moleculair niveau) eerst in stukjes gehakt voordat ze bij de rest van de ingrediënten worden gevoegd. Het hondenlichaam herkent hierdoor de eiwitten niet meer. Eiwitten zijn zo versnippert, dat ze een totaal andere stof lijken. Met Perfect Label Hypoallergeen hondenvoer van Dierenvriend, wordt het afweersysteem van een hond om de tuin geleid, maar qua smaak en voedingstoffen blijft het een volwaardige brok

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »