Sluiten

Categorieën

Filters

  Account niet nodig, wel handig!

  Wist je dat je met een account wensenlijstjes kunt maken?

  Aan de slag!

  Katttenkrabbers & Krabpalen voor de kat

  Bekijk hier onze collectie krabpalen! Hier vind je alles wat je nodig hebt om je kat te voorzien van de perfecte krabplek en te voorkomen dat ze je meubels beschadigen. Toon meer

  Merken

  Vriendje

  Eigenschap

  Variant

  Doel

  7 Producten

  Onze krabpalen en kattenkrabbers zijn speciaal ontworpen om aan de natuurlijke krabbehoeften van je kat te voldoen. Katten krabben niet alleen om hun nagels te scherpen, maar ook om territorium af te bakenen en stress te verminderen. Met onze kattenkrabbers geef je je kat de mogelijkheid om op een gezonde manier aan deze behoeften te voldoen.

  We bieden een breed scala aan kattenkrabbers, van eenvoudige krabpalen tot uitgebreide krabmeubels. Onze krabpalen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de perfecte krabplek voor je kat kunt vinden. Of je nu op zoek bent naar een klein en compact model dat in elke kamer past, of een grote en uitgebreide krabmeubel dat het hart van je huisdier zal veroveren, we hebben het allemaal.

  Naast krabpalen bieden we ook andere producten die het krabben voor katten stimuleren, zoals krabplanken en krabtonnen. Onze krabplanken zijn ideaal voor katten die graag op de grond krabben, terwijl onze krabtonnen de perfecte plek bieden voor katten om in te kruipen en te spelen.

  Onze kattenkrabbers zijn gemaakt van duurzame en veilige materialen, zodat je erop kunt vertrouwen dat je kat veilig kan spelen en krabben.

  Kan een kat zonder krabpaal?

  Ja, een kat kan zonder een krabpaal leven, maar het is beter voor de gezondheid en het welzijn van de kat om er een te hebben.

  Krabben is een natuurlijk gedrag voor katten, en het helpt hen hun klauwen te onderhouden en te slijpen, stress te verminderen en territorium te markeren. Zonder een geschikte krabplek kan een kat ongewenst gedrag vertonen, zoals krabben aan meubels, vloeren of muren, of zelfs agressiever worden. Daarom is het belangrijk om een ​​krabpaal of een ander kraboppervlak te hebben waar de kat haar natuurlijke krabbehoefte kan uiten.

  Als een kat geen krabpaal heeft, kan een alternatief een stuk dik touw of sisal zijn dat stevig is vastgemaakt aan een muur of ander stevig oppervlak. Maar over het algemeen is een krabpaal een handige en effectieve oplossing voor het bevredigen van de krabbehoeften van een kat en het voorkomen van ongewenst gedrag.

  Wanneer moet je een krabpaal vervangen?

  Er zijn een paar redenen waarom je een krabpaal zou moeten vervangen:

  1. Beschadiging: Als de krabpaal beschadigd is, bijvoorbeeld als het touw of sisal loskomt of de basis wiebelt, kan het gevaarlijk worden voor de kat om erop te blijven krabben. Een beschadigde krabpaal kan ook minder effectief zijn bij het slijpen van de klauwen van de kat.
  2. Geur: Als de krabpaal begint te ruiken, kan dit een teken zijn dat er zich bacteriën of schimmels in hebben genesteld. Dit kan de gezondheid van de kat negatief beïnvloeden en kan ook onaangenaam zijn voor mensen in huis.
  3. Slijtage: Na verloop van tijd kan de krabpaal slijten en minder aantrekkelijk worden voor de kat om te gebruiken. Dit kan betekenen dat de kat elders gaat krabben, bijvoorbeeld aan meubels of tapijten.

  Als je merkt dat de krabpaal beschadigd is, begint te ruiken of minder effectief wordt, is het tijd om hem te vervangen. Het is ook een goed idee om de krabpaal te vervangen als je merkt dat je kat deze niet meer gebruikt en elders begint te krabben. Door een nieuwe en aantrekkelijke krabpaal te bieden, kan je ervoor zorgen dat je kat haar natuurlijke krabbehoefte op een gezonde en bevredigende manier kan uiten.

  Hoe maak je zelf een krabpaal of kattenkrabber?

  Het is mogelijk om zelf een kattenkrabpaal te maken met een paar basisbenodigdheden en gereedschappen.

  Benodigdheden:

  • Een houten balk of een stevige PVC-buis
  • Dik touw of sisaltouw
  • Schaar
  • Lijmpistool en lijm
  • Een zaag (optioneel)

  Werkwijze:

  1. Begin met het bepalen van de hoogte en de lengte van je kattenkrabpaal. Meet en zaag het hout of de PVC-buis tot de gewenste afmetingen.
  2. Gebruik het lijmpistool om het begin van het touw vast te zetten aan de onderkant van de kattenkrabpaal.
  3. Wikkel het touw stevig om de kattenkrabpaal en blijf lijm aanbrengen langs de weg om het touw op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat je de touwen strak genoeg wikkelt, zodat het goed werkt voor de kat om aan te krabben.
  4. Blijf het touw wikkelen tot je de gewenste hoogte van de kattenkrabpaal hebt bereikt.
  5. Lijm het touw vast aan de bovenkant van de kattenkrabpaal en knip het overtollige touw af.
  6. Als je wilt dat de kattenkrabpaal stabiel blijft, kun je de onderkant verzwaren met een zware steen of een stuk beton.

  En voilà, je hebt nu zelf een kattenkrabpaal gemaakt! Let erop dat je de krabpaal stevig en veilig maakt, zodat deze niet omvalt als je kat erop springt of zich erop uitstrekt om te krabben. Ook is het belangrijk om het sisaltouw regelmatig te controleren op slijtage en indien nodig te vervangen.

  Geen zin? Geen tijd? Dan koop je toch gewoon een krabpaal bij Dierenvriend.nl ;-)

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »