Sluiten

Categorieën

Filters

  Account niet nodig, wel handig!

  Wist je dat je met een account wensenlijstjes kunt maken?

  Aan de slag!

  100% Graanvrij hondenbrokken online bestellen

  Bespaar tijd & kies voor gemak en bestel graanvrije hondenbrokken online! Bij Dierenvriend koop je de beste hondenbrokken voor jouw hond of puppy. Toon meer

  Merken

  3 Producten

  Graanvrij hondenvoer; baat het niet, schaadt het niet?

  Bij Dierenvriend willen we, net als de hondeneigenaren, het beste voor onze vriendjes. Wij zijn geen fabrikant of laborant, maar onderzoeken en testen iedere brok nauwkeurig voordat deze tussen de hondentanden komt. We proeven ze zelfs zelf; zijn ze niet te zout, zit er stiekem suiker in of zijn ze niet te kriebelig in de keel. Het proeven van voer dat niet bestemd is voor mensen klinkt misschien ongebruikelijk, maar voor het welzijn van alle honden doet Team Dierenvriend deze smaaktesten met liefde.

  Door simpel granen (zoals tarwe, gerst, rogge en haver) te vermijden is een glutenovergevoeligheid voor granen uitgesloten, maar dan ben je er nog niet. Het er gaat niet alleen om het graan uit de brok te laten; het gaat er om waardoor je het graan vervangt. Zonder vervanger mist een hond essentiële vezels.

  Waardoor wordt graan vervangen?

  Dierenvriend kiest voor hondenbrokken waarbij graansoorten vervangen worden door (zoete) aardappel. Aardappel bevat koolhydraten en vezels. Een graanvrije hondenbrok met aardappel bevat meer vezels dan een standaard brok. De vezels uit aardappelen hebben een goede invloed op de maag, darmen en ontlasting. De koolhydraten (zetmeel) worden gebruikt als ‘brandstof’ voor het hondenlichaam.

  Wat doet graan met een hond?

  Het maakt voor de meeste honden niet uit of ze graanhoudende of graanvrije brokken eten. De hondeneigenaren kiezen voornamelijk voor de brokken met graan omdat graan een goedkoop ingrediënt is. Toch is er een grote groep honden die last kan hebben van (teveel) graan in de voeding. Vaak zonder dat de eigenaren dat door hebben. Symptomen van een een overvloed aan granen zijn o.a.:

  • een doffe vacht (gebrek aan glans)
  • nare geurtjes aan de vacht of uit de bek
  • maag/darmklachten en/of problemen met de ontlasting.

  Bij het overstappen naar graanvrije hondenbrokken ervaart men na 4 weken vaak al duidelijk verschil. Graanvrije producten kennen geen vervelende bijwerkingen. Alleen graanhoudende brokken kunnen voor last zorgen.

  Is graanvrij voer beter voor de hond?

  Graanvrije brokken zijn daarom altijd een veilige keuze; baten ze niet, schaden doen ze zeker niet! Het beste is om niet steeds te wisselen, maar één goede broksoort te kiezen met de juiste voedingstoffen. In verband met allergieën en andere ongemakken is een graanvrije brok altijd een goede keuze. Ook preventief!

  Let op! We zeiden aan het begin dat wij geen fabrikant of laborant zijn, wijn zijn ook geen dierenarts. Heb jij het idee dat je hond heel erg geurt, merk je huidproblemen op of zie je opeens verandering in de stoelgang; gebruik het gezonde verstand en ga tijdig naar een dierenarts.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »