Sluiten

Categorieën

Filters

  Account niet nodig, wel handig!

  Wist je dat je met een account wensenlijstjes kunt maken?

  Aan de slag!

  Anti vlo & teek voor jouw kat of kitten

  Bescherm jouw geliefde kat of schattige kitten tegen vervelende vlooien en teken met onze krachtige Anti Vlo & Teek producten. Laat ze vrij spelen zonder je zorgen te maken over deze vervelende beestjes. Bestel nu en geniet van een vlo- en teekvrije omgev Toon meer

  Merken

  Vriendje

  Gezondheid & Support

  Doel

  3 Producten

  Hoe controleer je een kat op teken?

  Het is belangrijk om je kat regelmatig te controleren op teken, vooral als ze vaak buiten zijn. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om je kat op teken te controleren:

  1. Plaats je kat op een goed verlichte, vlakke ondergrond, bijvoorbeeld op een tafel of werkblad.
  2. Begin bij de kop van je kat en ga voorzichtig over de vacht, op zoek naar kleine, bruine of zwarte insecten die op de huid van je kat lijken.
  3. Controleer vooral de plekken waar teken zich graag nestelen, zoals rond de oren, in de nek, tussen de tenen en in de oksels.
  4. Gebruik een fijne kam om de vacht van je kat te kammen en de teken te verwijderen.
  5. Als je een teek vindt, gebruik dan een speciale tekentang om deze voorzichtig uit de huid van je kat te trekken. Pak de teek zo dicht mogelijk bij de huid en trek deze er voorzichtig uit met een gelijkmatige, constante druk.
  6. Vermijd het gebruik van chemicaliën, zoals alcohol of olie, om de teek te verwijderen, omdat dit de teek kan irriteren en de kans op het overdragen van ziektes vergroot.
  7. Nadat je alle teken hebt verwijderd, controleer je de huid van je kat op tekenbeten of huidirritatie.

  Hoe controleer je een kat op vlooien?

  Net als bij teken, is het belangrijk om je kat regelmatig te controleren op vlooien, vooral als ze veel buiten zijn of in contact komen met andere dieren. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om je kat op vlooien te controleren:

  1. Plaats je kat op een goed verlichte, vlakke ondergrond, bijvoorbeeld op een tafel of werkblad.
  2. Gebruik een kam met fijne tanden om de vacht van je kat te kammen. Begin bij de kop en werk langzaam naar beneden, kam de vacht in de tegenovergestelde richting van de haargroei.
  3. Let op kleine, zwarte of bruine insecten die uit de vacht van je kat springen of rennen. Dit zijn volwassen vlooien of hun larven.
  4. Controleer vooral de plekken waar vlooien zich graag nestelen, zoals rond de nek, de staart en de buik.
  5. Kijk ook uit voor vlooienpoepjes, die lijken op zwarte stipjes op de vacht van je kat. Dit is eigenlijk uitwerpselen van vlooien en kan erop wijzen dat je kat besmet is.
  6. Als je vlooien of vlooienpoepjes op de vacht van je kat vindt, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om de besmetting te behandelen en te voorkomen dat het zich verspreidt. Je kunt hiervoor een dierenarts raadplegen die je kan adviseren over de beste behandeling voor je kat.

  Wat is het verschil tussen vlooien en teken?

  Vlooien en teken zijn beide externe parasieten die zich voeden met het bloed van dieren, waaronder katten, maar er zijn verschillen tussen deze twee parasieten:

  • Uiterlijk: Vlooien zijn kleine, zwarte of bruine insecten die over de vacht van je kat springen, terwijl teken eruitzien als kleine, spinachtige beestjes die zich vastklampen aan de huid van je kat.
  • Levenscyclus: Vlooien hebben een levenscyclus van ongeveer drie weken en kunnen in die tijd honderden eitjes leggen, terwijl teken meestal een levenscyclus van enkele maanden hebben en minder eitjes leggen.
  • Verspreiding van ziekten: Beide parasieten kunnen ziekten overdragen op katten en mensen, maar teken zijn berucht om het overbrengen van ernstige ziekten zoals de ziekte van Lyme, terwijl vlooien meer bekend staan om het overbrengen van lintwormen.
  • Behandeling: Vlooien en teken vereisen verschillende behandelingen om ze te bestrijden. Vlooien kunnen worden behandeld met een combinatie van vlooienbestrijdingsmiddelen en regelmatig stofzuigen van het huis, terwijl teken het beste handmatig kunnen worden verwijderd met een tekentang en er verschillende preventieve behandelingen beschikbaar zijn om tekenbeten te voorkomen.

  Het is belangrijk om je kat regelmatig te controleren op zowel vlooien als teken en zo snel mogelijk actie te ondernemen als je teken of vlooien op de vacht of huid ontdekt.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »