Sluiten

Categorieën

Filters

  Account niet nodig, wel handig!

  Wist je dat je met een account wensenlijstjes kunt maken?

  Aan de slag!

  Kattenkruid kopen doe je bij Dierenvriend!

  Kattenkruid is een plant die eruit ziet als een gewone groene plant, maar het heeft een speciale geur waar katten dol op zijn. Toon meer

  Merken

  Vriendje

  Variant

  Gezondheid & Support

  Doel

  1 Product

  Wat is kattenkruid?

  Kattenkruid is een plant die eruit ziet als een gewone groene plant, maar het heeft een speciale geur waar katten dol op zijn. Als katten in de buurt van kattenkruid komen, beginnen ze het te ruiken en te snuffelen en kunnen ze er zelfs op gaan rollen en spelen.

  Kattenkruid bevat een stof genaamd nepetalacton, die een reactie veroorzaakt in het brein van katten die hen erg blij en opgewonden maakt. Niet alle katten reageren op kattenkruid, maar veel katten vinden het erg leuk om er mee te spelen.

  Kattenkruid is dus een plant waar katten dol op zijn vanwege de speciale geur die er van af komt. Als je ooit een kat ziet die aan het spelen is met een speeltje dat eruit ziet als een muis en ruikt naar kattenkruid, dan begrijp je nu waarom ze er zo gek op zijn!

  Welke soorten Kattenkruid bestaan er?

  Er zijn verschillende soorten kattenkruid, maar de meest voorkomende soort is Nepeta cataria. Dit is de soort die het meest gebruikt wordt voor kattenspeeltjes en als kruidensupplement voor katten. Andere soorten kattenkruid zijn bijvoorbeeld Nepeta racemosa en Nepeta mussinii.

  Er bestaan ook kruisingen tussen verschillende soorten kattenkruid, zoals bijvoorbeeld Nepeta x faassenii, die populair is vanwege de lange bloei en het aantrekken van vlinders en bijen. Over het algemeen hebben de verschillende soorten kattenkruid vergelijkbare effecten op katten vanwege de aanwezigheid van de stof nepetalacton, maar er kunnen wel verschillen zijn in smaak en geur.

  Kunnen mensen kattenkruid ruiken?

  Ja, mensen kunnen kattenkruid ruiken. De geur van kattenkruid is vaak beschreven als een mix van munt en citroen, en sommige mensen vinden de geur aangenaam. Het is echter belangrijk om op te merken dat de intensiteit van de geur kan variëren tussen verschillende soorten kattenkruid en zelfs tussen individuele planten. Bovendien kunnen sommige mensen de geur sterker ruiken dan anderen.

  Hoewel mensen kattenkruid kunnen ruiken, hebben ze niet dezelfde reactie op de stof nepetalacton als katten dat hebben. Kattenkruid heeft geen verdovende of hallucinogene effecten op mensen zoals het wel bij katten doet. In plaats daarvan wordt het soms gebruikt als een kalmerend middel of om de spijsvertering te stimuleren.

  Meest gestelde vragen over Kattenkruid

  1. Waarom houden katten van kattenkruid?
   Katten houden van kattenkruid vanwege de stof nepetalacton, die een opwindend effect op katten heeft. Het kan hun humeur verbeteren en hen helpen ontspannen en spelen.
  2. Is kattenkruid veilig voor katten?
   Ja, kattenkruid is over het algemeen veilig voor katten en heeft geen schadelijke effecten. Het is echter belangrijk om de hoeveelheid die je kat krijgt in de gaten te houden, aangezien overmatig gebruik diarree of braken kan veroorzaken.
  3. Kunnen kittens ook reageren op kattenkruid?
   Ja, kittens kunnen ook reageren op kattenkruid. Sommige katten reageren al vanaf 8 weken op kattenkruid.
  4. Hoelang blijft het effect van kattenkruid aanhouden?
   Het effect van kattenkruid duurt meestal tussen de 5 en 15 minuten. Na ongeveer een half uur tot een uur nemen de effecten meestal af.
  5. Kunnen mensen kattenkruid gebruiken?
   Ja, mensen kunnen kattenkruid gebruiken. Het wordt soms gebruikt als een kalmerend middel of om de spijsvertering te stimuleren. Het heeft echter niet dezelfde effecten op mensen als op katten.

   

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »