Sluiten

Categorieën

Filters

  Account niet nodig, wel handig!

  Wist je dat je met een account wensenlijstjes kunt maken?

  Aan de slag!

  Kattenbak & Vulling voor jouw kleine tijger

  Maak het leven van jou en je kat gemakkelijker met een kattenbak! Bestel vandaag nog en geniet van een gelukkige kat en een opgeruimd huis! Toon meer

  Merken

  2 Producten

  Maak het leven van jou en je kat gemakkelijker met een kattenbak! Onze kattenbakken hebben een handig ontwerp en met gemakkelijk te reinigen materialen zijn onze kattenbakken de perfecte oplossing voor een schone en geurvrije omgeving voor jouw kat. Bestel vandaag nog en geniet van een gelukkige kat en een opgeruimd huis!

  5 Weetjes over katten & kattenbakken

  1. Katten houden van een schone kattenbak: Katten zijn van nature schone dieren en houden van een schone omgeving. Het is daarom belangrijk om de kattenbak regelmatig schoon te maken, bij voorkeur dagelijks, om te voorkomen dat de kat het ergens anders gaat doen.
  2. Katten hebben de voorkeur voor een specifiek soort kattenbakvulling: Er zijn veel soorten kattenbakvulling op de markt, maar katten hebben vaak een voorkeur voor een bepaald soort. Sommige katten houden van een fijne, zachte vulling, terwijl andere katten de voorkeur geven aan een grovere vulling.
  3. Kattenbakken moeten groot genoeg zijn: Kattenbakken moeten groot genoeg zijn zodat de kat zich er comfortabel in kan bewegen en zich kan draaien. De vuistregel is dat de kattenbak minstens 1,5 keer zo lang moet zijn als de kat.
  4. Kattenbakken moeten op een rustige plek staan: Katten houden niet van drukke, lawaaierige plekken. Het is daarom belangrijk om de kattenbak op een rustige, afgelegen plek te plaatsen waar de kat niet gestoord wordt.
  5. Katten kunnen problemen hebben met de kattenbak: Als een kat plotseling de kattenbak begint te vermijden, kan dit wijzen op een gezondheidsprobleem of gedragsprobleem. Het is belangrijk om dit te bespreken met een dierenarts om de oorzaak te achterhalen en een oplossing te vinden.

  Welke soorten kattenbakvulling bestaan er?

  Er zijn verschillende soorten kattenbakvulling beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten kattenbakvulling:

  1. Kleikorrels: Dit is een van de meest voorkomende soorten kattenbakvulling. Het bestaat uit klei die wordt gevormd tot korrels. Kleikorrels hebben een goede vochtabsorptie en neutraliseren geuren.
  2. Silica korrels: Dit type kattenbakvulling bestaat uit kleine korrels van silica gel. Silica korrels absorberen vocht en geuren, en zijn meestal stofvrij.
  3. Geperste houtkorrels: Dit is een natuurlijke kattenbakvulling gemaakt van geperste houtsnippers. Het heeft een goede vochtabsorptie en is biologisch afbreekbaar.
  4. Maiskorrels: Kattenbakvulling op basis van maiskorrels is een andere natuurlijke optie. Het heeft een goede vochtabsorptie en is biologisch afbreekbaar.
  5. Tarwekorrels: Tarwekorrels zijn een andere natuurlijke kattenbakvulling die gemaakt is van tarwezemelen. Het heeft een goede vochtabsorptie en is biologisch afbreekbaar.
  6. Papierkorrels: Dit type kattenbakvulling is gemaakt van gerecycled papier en heeft een goede vochtabsorptie.
  7. Kattenbakvulling op basis van mineralen: Er zijn ook kattenbakvullingen beschikbaar die zijn gemaakt van mineralen zoals bentoniet of zeoliet. Deze hebben een goede vochtabsorptie en neutraliseren geuren.

  Het kiezen van de juiste kattenbakvulling hangt af van de voorkeur van de eigenaar en de behoeften van de kat.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »