Sluiten

Categorieën

Filters
  Alisha - Donderdag 15 December 2022

  Eerste 2 weken van je pup!

  Mini vriendje

  Vaak hebben de nieuwe eigenaren, voordat ze de pup hebben uitgekozen, de moederhond en het hele nestje al gezien.
  Maar wat er nou werkelijk allemaal in de tijd voordat de pup naar zijn nieuwe omgeving is verhuisd, weten veel nieuwe baasjes niet.

  Een pup van 8 weken komt al vrij levendig & speels zijn/haar nieuwe omgeving verkennen. Ze kunnen al zelfstandig eten & drinken. Slapen doen ze wel nog heel veel. Die rust is belangrijk voor hun verdere ontwikkeling. Ze poepen & plassen ook (al is dat nog vaak op de ongewenste plekjes). Lopen gaat ook al vlot en ze zien en ruiken de wereld rondom hun kleine lijfje.
  Dat was de eerste week wel anders.

  In het nest

  De eigenaar van de hondenmoeder houdt de geboorte nauwlettend in de gaten en belt bij twijfels, of symptomen die wijzen op complicaties, de dierenarts. Vlak na het werpen worden de kleintjes één voor één bekeken: zit alles erop en eraan? Is hun gehemelte gesloten? Reageren ze op hun moeder?

  Puppy’s worden helemaal blind & doof geboren. Ze blijven dat zo’n 0-14 dagen. Gelukkig kunnen ze wel al voelen & ruiken. Ze moeten immers de toevoer van de moedermelk weten te vinden bij de hondenmoederbuik. Vanaf de eerste dag op de aardbol begint de navelstreng in te drogen. Aan het einde van de eerste week zal die er spontaan afvallen.

  Hun broertjes & zusjes leren ze ook met hun neusje & tast herkennen. Ook wennen ze al ruikende aan de mensen die het nest verzorgen en bezoeken. Ze worden af en toe (niet té vaak ivm hun broodnodige rust) opgepakt door mensenhanden en leren op die manier dat er dierenvrienden bestaan.

  Poepen & plassen gebeurt, de eerste 2 weken, alleen nog met behulp van de moederhond. Ze stimuleert de ontlasting bij haar kroost.

  Als ze erg veel piepen & niet in gewicht aankomen, kan de melkproductie van de moederhond onvoldoende zijn. De eigenaar zal dan de pup moeten bijvoeren.

  Nieuws & Tips

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »