Sluiten

Categorieën

Filters
  Ferdi - Vrijdag 9 September 2022

  Ashera: De duurste kat

  De Ashera schijnt dus de duurste kat ter wereld te zijn. Das best frappant, want het is een niet erkend kattenras. Een bedrijf in de USA beweert dat ze d.m.v kruisingen uiteindelijk tot deze schoonheid zijn gekomen. Zoals zo vaak met zeldzaamheden, is dit dier erg gewild bij een bepaalde groep rijke mensen. Het is een behoorlijk dure aanschaf, dus bij mij in de wijk zul je ze niet snel tegenkomen.
  Ik zag bedragen tot wel € 111.000 voorbijkomen. Het bedrijf zegt vier varianten te fokken, waardoor mensen met een ietsjes dunnere portemonnee ook zo’n bijzondere dierenvriend van een Ashera kunnen worden.

  De Ashera is een kruising tussen een gewone huiskat, een Serval en een Bengaalse tijgerkat. Ze zijn crèmekleurig en hebben zwarte strepen en vlekken. Er is ook een ‘Snow’ versie: wit, exclusief en duur.

  Verzorging

  Je kunt gewoon voer geven aan een Ashera, das wel makkelijk. De kat is wat dat betreft niet verwend, dus hij kan zijn boodschappenmandje gewoon bij ons vullen. Ook de gangbare kammen, borstels en krabpalen vindt de Ashera prima.

  Waar de kat wat mee moeite mee heeft is de kou. De Ashera is een kruising tussen Aziatische en Afrikaanse rassen en die houden van een wat warmere omgeving. Een goed verwarmd kattenbed is wel een vereiste. En in verband met het formaat van de Ashera moet de kattenbak ook een flinke XL zijn.
  Een dure kat met een plastic halsbandje zul je niet snel zien. Deze kat zal optimaal shinen met de wat luxere bijous.

  Kopen & invoeren

  Daar waar het voeren wel makkelijk is, is het invoeren van een Ashera vaak zo eenvoudig nog niet. Het is een niet erkend ras en in Europa zijn ze niet echt doop het importeren van kruisingen met wilde katten. Ook de bedreigde status van veel wilde katten stuur tegen de borst. Denk dus maar niet dat het eenvoudig is om de dierenvriend van een Ashera te worden.

  Fraude?

  Zoals bij alle luxegoederen: wees waakzaam voor nep. Er worden ook beweringen gedaan dan een Ashera kat eigenlijk een Savannah kat is. Niet dat die goedkoop is, maar het scheelt toch aanzienlijk.
  Dus wees alert op fraude.

  Nieuws & Tips

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »