Sluiten

Categorieën

Filters
    Dierenvriend - Donderdag 20 April 2023

    Top 10: Gezonde snacks voor honden

    We hebben het voor je op een rijtje gezet; de top 10 met de meest gezonde hondensnacks. Omdat alle snacks op een andere niveau 'gezond' zijn -om andere redenen- is het niet zo dat de bovenste de beste is en de onderste de slechtste; ze zijn bijna allemaal even gezond. Het is natuurlijk aan de hond om te bepalen of ze ook allemaal even lekker zijn natuurlijk!

    Gezonde snacks voor honden

    Er zijn verschillende vlees- en vissoorten die als gezonde snackoptie voor honden beschouwd worden, en het hangt ook af van de specifieke voedingsbehoeften van je hond. Hier de top 10 van de meest voorkomende en populaire gezonde snackopties voor honden:

    1. Zalm: Zalm is rijk aan omega-3-vetzuren, wat kan helpen bij het bevorderen van een gezonde huid en vacht en de ontstekingsreacties in het lichaam kan verminderen.
    2. Kip: Kip is een goede bron van eiwitten en is vaak een belangrijk ingrediënt in commerciële hondenvoeding. Het is ook een magere vleessoort, wat het een goede snackoptie maakt voor honden die op dieet zijn.
    3. Runderlong: Runderlong is een laag-vet en hoog-eiwit snack die goed verteerbaar is en kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering.
    4. Konijnenvlees: Konijnenvlees is een goede bron van eiwitten en bevat minder vet dan sommige andere vleessoorten. Het is ook rijk aan vitamine B12 en ijzer.
    5. Lamsvlees: Lamsvlees is rijk aan eiwitten en vitamine B12 en kan een goede snackoptie zijn voor honden die allergisch zijn voor andere vleessoorten.
    6. Kalkoen: Kalkoen is een magere bron van eiwitten en bevat weinig vet. Het is ook rijk aan vitamine B6 en niacine, die belangrijk zijn voor een gezonde hondenvoeding.
    7. Haring: Haring is een uitstekende bron van omega-3-vetzuren, die kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde huid en vacht, en bij het verminderen van ontstekingsreacties in het lichaam.
    8. Kalfsvlees: Kalfsvlees is rijk aan eiwitten en bevat minder vet dan sommige andere vleessoorten. Het is ook rijk aan vitamine B12 en zink, die belangrijk zijn voor een gezonde hondenvoeding.
    9. Groenten: Sommige groenten, zoals wortelen en sperziebonen, kunnen een gezonde snackoptie zijn voor honden. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen, en kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering.
    10. Eieren (met mate): Eieren zijn rijk aan eiwitten en bevatten essentiële aminozuren die belangrijk zijn voor een gezonde hondenvoeding. Ze zijn ook rijk aan vitamine A en D, en aan mineralen zoals ijzer en selenium.

    hond ziet koekjes

    Wat maakt een hondensnack nu echt gezond?

    Er zijn verschillende factoren die een hondensnack gezond kunnen maken, waaronder:

    1. Natuurlijke ingrediënten: Een gezonde hondensnack zou gemaakt moeten zijn van natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen, zoals kunstmatige kleur-, smaak- en conserveermiddelen.
    2. Goede voedingsstoffen: Een gezonde snack moet rijk zijn aan goede voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen, die de algehele gezondheid en het welzijn van de hond ondersteunen.
    3. Lage calorieën: Een gezonde snack moet niet te veel calorieën bevatten, om overgewicht bij de hond te voorkomen.
    4. Gemakkelijk verteerbaar: Een gezonde snack zou gemakkelijk verteerbaar moeten zijn om problemen met de spijsvertering te voorkomen.
    5. Geschikt voor de hond: Een gezonde snack moet geschikt zijn voor de leeftijd, grootte en gezondheid van de hond.

    Bovengenoemde factoren spelen allemaal een belangrijke rol bij het bepalen van de gezondheid van een hondensnack. Het is daarom altijd belangrijk om zorgvuldig de etiketten te lezen en kies snacks die zijn gemaakt van natuurlijke en gezonde ingrediënten. Het is ook belangrijk om de portiegrootte te controleren en de snacks met mate te geven. Als je twijfelt, kun je het beste de dierenarts of een dierenvriend-specialist raadplegen voor advies over de beste snackopties voor je hond.

    Wat is de gezondste snack om aan je hond te geven?

    Die vraag krijgen we heel vaak. We hebben er geen antwoord op; we hebben zoveel snacks die 100% natuurlijk zijn en daarmee gezond. Vaak vragen we door; want welk doel heeft de klant? Wil je de lekkerste 100% natuurlijk snack? Of zoek je als dierenvriend naar de gezondste snack om de hond toch iets te kunnen geven terwijl deze op dieet is? De reden doet er echt toe! Maar we zullen twee gezonden snacks noemen:

    • Lamsvlees: Gezondste snack voor gewicht, spijsvertering en vetvrij
    • Pens: 100% Natuurlijk, gezond en het lekkerst!

    Lamslong: overall de beste snack voor de hond!

    Lamsvlees, bijvoorbeeld lamslong, is een geweldige snack voor honden vanwege een aantal redenen:

    1. Laag in vet: Lamslong is van nature laag in vet, wat het een gezonde snackoptie maakt voor honden die een dieet volgen met een laag vetgehalte.
    2. Hoog in eiwitten: Lamslong is rijk aan eiwitten, wat belangrijk is voor de ontwikkeling en het onderhoud van de spieren van je hond.
    3. Krokant en lekker: De textuur van lamslong is krokant en knapperig, waardoor het een aantrekkelijke snack is voor veel honden. Bovendien vinden de meeste honden de smaak van lamslong heerlijk.
    4. Natuurlijk: Lamslong is een natuurlijke snack die geen kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen bevat. Hierdoor is het een gezonde en veilige traktatie voor je hond.
    5. Gemakkelijk verteerbaar: Lamslong is gemakkelijk verteerbaar en kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en darmgezondheid.

    Pens gezonde maar vette snack!

    Pens is bijzonder omdat het een rijke bron is van natuurlijke probiotica. Probiotica zijn goede bacteriën die van nature voorkomen in het maag-darmkanaal van honden en andere dieren. Ze spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem.

    Pens is ook rijk aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen, waaronder vitamine B12, ijzer en zink. Bovendien is pens een natuurlijke en onbewerkte snack die vrij is van kunstmatige ingrediënten en conserveermiddelen.

    Vanwege de natuurlijke probiotica in pens kan het voeren van pens als een regelmatige snack helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering bij honden en bij het verbeteren van de opname van voedingsstoffen uit het voedsel. Allemaal pluspunten dus! Maar... het is echter belangrijk om op te merken dat pens ook een hoog vetgehalte kan hebben, dus het is belangrijk om de portiegrootte te controleren en niet te veel te voeren, vooral voor honden die gevoelig zijn voor overgewicht. Kortom, verwen je hond zo nu en dan met een lekker stuk pens... alleen niet teveel en niet te vaak. Ze zijn er wel dol op ;-) En dat herkennen wij mensen zelf natuurlijk ook; de lekkerste snoepjes en koekjes zijn vaak die met de meeste suikers. Laat je niet dikmaken en verwen jezelf en je hond gewoon lekker af en toe! Moet gewoon kunnen toch?!

    eieren geven aan je hond

    Kun je eieren geven aan je hond?

    Wie net de top 10 gelezen heeft, heeft ook gelezen dat er eieren tussen staan.

    Ja, honden kunnen eieren eten en het is zelfs een goede bron van hoogwaardige eiwitten voor hen. Eieren bevatten veel voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en essentiële vetzuren die belangrijk zijn voor de gezondheid van honden.

    Het is belangrijk om eieren op de juiste manier te bereiden voordat je ze aan je hond geeft. Het wordt aanbevolen om eieren te koken voordat je ze aan je hond geeft, omdat rauwe eieren het risico op salmonella kunnen verhogen en biotine-deficiëntie kunnen veroorzaken.

    Je kunt je hond eieren geven als traktatie, maar houd er rekening mee dat te veel eieren voor sommige honden diarree of andere maag- en darmproblemen kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om de portiegrootte te controleren en de eieren met mate te geven. Houd ook rekening met het lichaamsgewicht van je hond! Een kleine hond kan niet zoveel eieren eten als een grote hond.

    Een algemene richtlijn is om niet meer dan één ei per week te geven voor kleine tot middelgrote honden, en maximaal twee eieren per week voor grotere honden. Dit is omdat eieren rijk zijn aan eiwitten en te veel eiwitten de nieren van je hond kunnen belasten. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat eieren ook calorieën bevatten, dus het is belangrijk om de portiegrootte te controleren als je hond gewichtsproblemen heeft.

    Nieuws & Tips

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »