Sluiten

Categorieën

Filters
  Ferdi - Vrijdag 30 December 2022

  Overstappen op ander hondenvoer?

  Het kiezen tussen een krokante of geperste brok is een kwestie proberen en ontdekken. Het is beter om voer niet even een dagje te proberen. Het wordt afgeraden om (vaak) te wisselen qua voersoorten.

  De volgende soorten voer onderscheiden we:

  • geperste brokken
  • krokante brokken
  • vers & diepvries vlees voer
  • blikvoer

  Binnen één soort kan men onbeperkt wisselen tussen de verschillende smaken.

  Wil je overstappen? Doe het dan eerst even een weekje half om half: vul de voerbak met 50% van de huidige voersoort en 50% van een nieuwe voersoort. Daarna 2 weken alleen het nieuwe voer en in 4e week kan men een aardige inschatting maken of het nieuwe voer bevalt.

  Men kan eventueel wat soorten door elkaar mixen of variëren door bijvoorbeeld doordeweeks droogvoer te geven en in het weekend natvoer. Zo lang het een bepaalde regelmaat heeft, zal er geen probleem zijn. Wil je die regelmaat veranderen; doe het dan in kleine stapjes!

  Vrijwel iedereen heeft wel eens mee gemaakt dat een hond dunne en vloeibare poep kreeg na het eten van ongewende (of minder frequent gegeven) hapjes.  Dan weet men: er is teveel en te snel iets (onbekends) te eten gegeven dat de huidige regelmaat verstoorde. Als men vervolgens een snack halveert of werkt met de 50%-50% voermethode, kunnen de hondenmaag en -darmen er veel beter tegen.

  Nieuws & Tips

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »